Op Kindcentrum Vossestaart zitten de kinderen van groep 4, 5 en 6 bij elkaar in de groep. Dit jaar staan juf Renate en juf Anoek voor de groep. Juf Maud loopt het hele jaar stage, zij helpt de kinderen ook als ze iets moeilijk vinden. 

We hebben dit jaar 17 kinderen in de groep. We zitten met alle kinderen gemixt in de klas. Extra uitleg en instructielessen krijgen de kinderen in kleine groepjes aan de instructietafel. En we werken met wisbordjes, hierdoor blijven alle kinderen betrokken bij het onderwerp.

Leren van elkaar

Het is een fijne en gezellige groep. En net zo belangrijk: we leren van elkaar en we helpen elkaar als het nodig is. Zo zien we elkaars kwaliteiten en maken we er gebruik van.

‘Inchecken’ met smileys

Na het begroeten van de leerlingen in de ochtend, ‘checken we in’. Hier gebruiken we smileys voor die we op het white board plakken. De smileys kunnen geel (ik voel me redelijk), rood (ik voel me niet fijn) of groen (ik voel me prima) zijn. De leerlingen kunnen toelichten waarom ze zich op een bepaalde manier voelen (bv. "Ik voel me niet lekker" of "Mijn konijn is doodgegaan" etc). Hier kunnen we die dag rekening mee houden. Het ‘uitchecken’ gebeurt op dezelfde manier. Het is voor de kinderen belangrijk om de dag goed af te sluiten, zodat ze met een prettig gevoel naar huis kunnen gaan. Dit maakt de overgang van school naar huis makkelijker. De kinderen voelen zich op deze manier gezien en gehoord.

Onze doelen

In groep 4/5/6 werken we aan doelen als goed samenwerken en het gebruik van blokjes. Deze doelen bedenken we gedeeltelijk samen met de klas.  Van elke groep zit er een leerling in de leerlingenraad. Zij zorgen voor ideeën van de kinderen voor onze school. 

Bewegingsonderwijs en bewegend leren

We doen veel aan bewegend leren, zowel binnen als buiten. Dit doen we tijdens de lessen en vóór de lessen, zodat de hersenen goede verbindingen maken. 

Voor bewegingsonderwijs (gym) gaan we elke week met de bus naar de gymzaal in Brummen. Een vakleerkracht bewegingsonderwijs verzorgt uitdagende gymlessen.

En na schooltijd kunnen kinderen in de zomer ervoor kiezen om te gaan werken in de schooltuin. 1 x per jaar zaaien/planten we stekjes en twee keer per jaar koken we op school met producten uit de schooltuin. Voor de zomervakantie maken we een salade en in het najaar maken we boerenkool. En natuurlijk wordt het heerlijk opgegeten! De kinderen van de BSO sluiten hier ook bij aan.