Buitenschoolse opvang (BSO)

Op het moment dat uw kind 4 jaar wordt en naar de basisschool van Kindcentrum Vossestaart gaat, akn uw kind terecht bij de buitenschoolse opvang. Tijdens de schoolweken bieden wij BSO op de maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag aansluitend op de schooltijden.

Openingstijden

Onze BSO Kindcentrum De Vossestaart is tijdens alle schoolweken geopend op:

  • Maandagmiddag van 14.15 - 18.00 uur
  • Dinsdagmiddag van 14.15 - 18.00 uur
  • Donderdagmiddag van 14.15 - 18.00 uur

Activiteiten op de BSO

Na schooltijd is het natuurlijk tijd voor ontspanning. In een veilige en huiselijke sfeer doen kinderen tussen 4 en 13 jaar allerlei leuke activiteiten op de BSO. We organiseren de activiteiten op basis van hun eigen voorstellen, interesses en ontwikkeling.

In samenspraak en samenwerking met de kinderen organiseren we activiteiten op het gebied van:

  • Creativiteit
  • Muziek
  • Beweging (buiten en binnen)
  • Speel leeractiviteiten.

In Kindcentrum De Vossestaart worden kinderen aangemoedigd om op alle ontwikkelingsgebieden speelleerervaringen op te doen. De medewerker bedenkt met welk doel een activiteit wordt ingezet en welke competenties daardoor worden aangesproken. Noaberschap voor kinderen is een speerpunt in Kindcentrum De Vossestaart (het betrekken van de gemeenschap).

Het activiteitenaanbod wordt in afstemming met de leerkrachten ontwikkeld. Dit is in het belang van de doorgaande lijn. Dat betekent dat activiteiten, zowel binnen het onderwijs als binnen de opvang, aansluiten op thema’s en dat we samen de kinderen volgen en inspelen op ontwikkelingsbehoefte. 

Met betrekking tot Noaberschap zoeken we aansluiting bij de muziekvereniging en overige verenigingen in het dorp. De gemeente Brummen en stichting Archipel doen momenteel ook onderzoek naar invulling voor een Rijke Schooldag. Op deze manier creëren we een win-win situatie voor ouders/kinderen/school/BSO/PSG en verenigingen binnen het dorp en/of gemeente en/of binnen stichting Archipel.

Eén keer per maand is er Sport on Wheels (Sportkompas) op de voetbalvelden van SHE.  En tijdens het seizoen kunnen de kinderen tuinieren in onze schooltuin. Vrijwilligers uit de gemeenschap sturen dit aan.

Materialen en binnen - en buitenruimte

In de groepsruimte zijn verschillende speelhoeken waar de kinderen spelen. Er is een bouwhoek, huishoek, keukentje en een leeshoek. Verder is er allerlei materiaal aanwezig waar activiteiten mee georganiseerd worden.  

Ons Kindcentrum beschikt over een ruime en groene buitenruimte met allerlei verschillende uitdagende speeltoestellen. Het speelpleintje voor de peuters en de kleuters is afgescheiden van het grote plein.

Overdracht naar ouders: dat doen we samen met uw kind

Aan het einde van de opvangtijd, vertellen wij samen met het kind aan de ouders hoe het die dag is gegaan. Als er iets op school is gebeurd, zorgen we ervoor dat we dat in de opvang ook weten. De pedagogisch medewerker is er alert op dat een kind zelf zijn verhaal kan doen.

We nemen tijd om afscheid te nemen van elk kind zodat de BSO-tijd goed wordt afgesloten.

Tarieven

Tarieven de Vossestaart

Vragen en informatie

Voor vragen en verdere informatie kunt u contact opnemen met het stafbureau van Stichting Archipel Kinderopvang:

Telefoonnummer: 0575 596120

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.