In mooie samenwerking met Gemeente Brummen en negen betrokken basisscholen is het Beweeg Wijs programma voor Bewegend Pleinrekenen ge├»ntroduceerd. Wethouder Ingrid Timmer en collega Ans Borninkhof waren met veel belangstelling te gast bij ons Kindcentrum om de activiteiten en de implementatie te ervaren. 

In mooie samenwerking met Gemeente Brummen en negen betrokken basisscholen is het Beweeg Wijs programma voor Bewegend Pleinrekenen ge├»ntroduceerd. Wethouder Ingrid Timmer en collega Ans Borninkhof waren met veel belangstelling te gast bij ons Kindcentrum om de activiteiten en de implementatie te ervaren. Het leverde mooie gesprekken op tussen de wethouder en de leerkracht, leerlingen en de schoolleiding.

Er is op alle betrokken scholen een getallenslang (getallenlijn) en een rekenvierkant (o.a. als 100-veld te gebruiken) voor aangelegd. Na vijf gerichte scholingsbijeenkomsten, verdeeld over 2 schooljaren, kan het onderwijsteam er mee aan de slag!

Het 'met je lijf ervaren' ('embodied cognition') van de rekenstof, het doen, het meemaken en de boeiende rekengesprekken zijn van grote
meerwaarde. Abstracte rekenstof wordt (nog) duidelijk(er)! En met elkaar het 'ritmisch' oefenen van b.v. de tafels is niet alleen heel leuk maar beklijft (nog) beter!

Het Pein Reken Programma is ontwikkeld door wiskundige en rekenspecialist Jantien Stam voor groep 1 t/m 8 van de basisschool en klas 1 en 2 voor voortgezet onderwijs.